Reacties van ouders waarvan de kinderen deelnamen aan de training

Ik heb de training van onze drie dochters als een bijzondere ervaring gezien. Bijzonder om te zien hoe jonge kinderen al heel bewust met hun gevoel bezig kunnen zijn. Onze dochters zijn door bewuster te voelen emotioneel bewuster en slimmer geworden. Marions oprechte en gedreven manier van werken voelt heel erg goed. Een aanrader in een tijd die steeds sneller gaat en waar we materialistisch steeds meer hebben maar geestelijk soms wat lijken te missen.


Onze dochter heeft de 8 daagse training gehad. Zij heeft dit als erg prettig ervaren. Onze dochter is erg gevoelig en durft niet van zich af te bijten.
Met deze training heeft zij geleerd om beter met haar emoties om te leren gaan en dat het helemaal niet erg is om een keer nee te zeggen of een keer boos te zijn.
Zij kan nu ook haar boosheid beter verwerken en sneller tot rust komen. Over een jaar gaan we weer dezelfde training doen om alles weer even op te frissen.
Super bedankt Marion!


"Vanavond heb je weer aandachttraining” zeg ik tegen mijn 8-jarige zoon Tijn. Hij balt zijn vuisten en roept zachtjes “Yesss”. Hij gaat vanavond voor de vijfde keer en heeft er zoals altijd veel zin in. Daar, op een schapenvacht in de knusse ruimte van Marion, kan en mag hij helemaal zichzelf zijn. Hij heeft er al veel geleerd. De stopknop gebruiken, naar de buik gaan, daar waar geen gedachten zijn. Het lukt hem steeds beter om 's avonds zijn hoofd rustig te krijgen waardoor hij beter slaapt en niet zo lang piekert. De piekerdoos en de oefeningen op cd die we hebben meegekregen helpen hem daar ook bij. Alles mag, niets is goed of fout.
Als ik hem ophaal vertelt Marion uitgebreid waar ze het over hebben gehad in de les. Handig voor mij, zo krijg ook ik handvatten om Tijn thuis te helpen met oefeningetjes. We krijgen wat huiswerkopdrachtjes mee, maar ook nu geldt weer; niets moet.
Een aantal weken verder ronden we de training af. Er volgt een uitgebreide evaluatie en natuurlijk mag ook Tijn aangeven wat hij heeft geleerd, wat hij moeilijk of makkelijk vond. De thuisbios, leren surfen op de golven, de stopknop en de piekerfabriek zijn termen waarmee we inmiddels allebei vertrouwd zijn.
Tijn vindt het heel jammer dat het is afgelopen maar hij is blij dat hij naar de maandelijkse herhalinglessen mag. Zo kan hij blijven oefenen en kan er aandacht blijven voor wat hij nodig heeft op dat moment.
Ik ben trots op hem en Marion, bedankt, je doet het echt geweldig!


Marion is een lieve, geduldige, open en geinteresseerde vrouw die perfect kan aansluiten bij mijn dochter wie ze is en wat ze kan gebruiken aan tools om woorden te geven aan haar gevoel. Ze heeft mijn dochter in 8 lessen enorme levenslessen mee gegeven waar zowel zijzelf als wij enorm blij om zijn. Ze heeft zoveel geleerd en dat zien wij echt terug hier 'thuis'.
Ik ben blij dat Marion op ons pad gekomen is en hoop dat vele andere kindjes ook deze mooie levenslessen mogen krijgen van haar. Het is echt een aanrader.


Onze dochter (gevoelig en temperamentvol) heeft de lessen met veel plezier gevolgd. Het viel zelfs andere ouders op dat ze nu makkelijker met haar (soms overweldigende) emoties om kan gaan. Ze kiest nu steeds vaker zelf op welke manier ze aandacht geeft aan deze emoties. De golven zullen er zijn, maar ze heeft nu een beetje leren surfen!
Wij zijn erg tevreden over de flexibiliteit en warme aandacht waarmee Marion van der Velden de lessen aanbiedt. Onze dochter zal voorlopig met plezier bij de herhalingslessen aanwezig zijn!


Mijn dochter heeft onlangs de aandachttraining bij Marion gevolgd. In eerste instantie had ze niet zoiets van... die training is iets voor mij. Maar al na de eerste proefles zei ze uit zichzelf dat ze de training graag wilde volgen. En ze is hier nog steeds heel enthousiast over. Ze heeft geleerd om zichzelf rustig te maken door middel van ademhalingstechnieken. Deze oefent ze ook geregeld bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Ik merkte dat ze de afgelopen periode beter slaapt en ook beter in haar vel zit. Dus deze training is zeker aan te raden voor kinderen die veel in hun hoofd zitten en/of slecht kunnen inslapen.


Met veel plezier is onze dochter de afgelopen maanden elke week naar de "kikkertraining" gegaan, zoals ze het zelf noemt. Samen met Tito haar kikkermaatje. Ze heeft meer ontdekt wat ze voelt en hoe ze daar beter naar kan luisteren. We zijn trots op haar, dat ze heeft geleerd, dat wat ze denkt en voelt mag delen met anderen. Het los laten van de dag is nog steeds een onderwerp voor haar maar nu heeft ze verschillende handvatten die ze, samen met ons, kan toepassen wanneer het nodig is. Mooi om te zien dat het geleerde in de training haar persoontje sterker maakt.
Marion bedankt voor deze training. Fijn dat jij hem bent gaan geven. De manier waarop jij met de kinderen en hun ouders om gaat is zo betrokken en respectvol. Ik hoop dat veel kinderen en ouders in de toekomst kennis gaan maken met deze aandachttraining. Ik raad hem zeker aan! Het is een mooi warm rustpunt in deze soms drukke en hectische wereld.


De afgelopen twee maanden heeft onze dochter mogen deelnemen aan de "kikkerlessen", zoals ze het zelf is gaan noemen. Heerlijk om te zien hoeveel meer ontspannen ze is na deze aandachttrainingen en zich bewuster is van haar emoties en wat dit met haar doet. Marion heeft haar enthousiast gemaakt in het herkennen en erkennen van haar verschillende emoties...positief of negatief. Sindsdien worden ook wij als ouder nu regelmatig verrast met een kikkerles, gegeven door onze dochter. Het was fijn om te ervaren dat onze dochter zich meteen zo vertrouwd voelde bij Marion en iedere week vroeg wanneer nu haar volgende kikkerles was! Marion je bent een toppertje!!Reacties van ouders die deelnamen aan de training ‘Aandacht voor oudergedrag'

Als je kind de aandachttraining volgt bij Marion, zorgt de training oudergedrag ervoor dat je samen met je kind kunt leren en optrekken. Dat maakt het effect van de aandachttraining groter en langduriger en bovendien geef je een prachtig voorbeeld aan je kind door ook als ouder met jezelf aan de slag te gaan.


Ik ervaar meer rust en ben bewust met de kinderen en mezelf bezig.


De combinatie van bruikbare theorie en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen geeft inzichten waar je thuis echt iets mee kunt. Het contact tussen mijn zoon en mij is meetbaar verbeterd.


De aandachttraining in combinatie met de 'aandacht voor oudergedrag' training is voor het hele gezin super fijn, omdat iedereen er volledig ermee bezig is.


De mindful-ouderschaps-training heb ik ervaren als een warm cadeau voor mezelf en voor mijn gezin. We zijn hierdoor bewuster gaan communiceren met elkaar en er is meer aandacht voor elkaar. Dit levert fantastische momentjes op! Door de goede begeleiding van Marcel en Marion en een een prettig stukje theorie kijk ik terug op een waardevolle training!!


Ervaringen training Aandacht voor oudergedrag
John over de training Aandacht voor oudergedrag